torstai 9. lokakuuta 2014

Toipumisen merkkejä

Kurkkukipu on hälvenemässä ja olen jo uskaltanut tehdä lyhyitä, voimaa ylläpitäviä treenejä, joissa teen vain sarjan tai pari per liike. Voima ei ole onneksi laskenut sairastelun aikana ollenkaan. Tauti keskittyi lähes ainoastaan kurkkuun, eikä minua heikottanut kuin korkeintaan parina päivänä.

Energiaa olisi riittänyt vaikka mihin ja sen takia treenin välttely tuntuikin niin turhauttavalta! Huomasin kuitenkin kaupungilla juostessani, että kurkkukipu paheni hengästymistä aiheuttavasta liikunnasta.

Otsikointini ei kuitenkaan koske pelkästään flunssasta parantumista, vaan olen huomannut edistystä myös ruoansulatukseni toiminnassa. Kirjoitin aikaisemmin artikkelin vatsavammaisuudestani ja sen voi lukea täältä.

Kun yritin helpottaa kurkkukipuani kurlaamalla suola- ja cayannepippurivedellä, huomasin että suolistoni ei ärtynyt vaikka nielin joka kurlauksen jälkeen hieman cayannea. Tajuttuani tämän, tein itselleni muutaman päivän päästä chilillä terästettyä kaakaota. Laitoin maustetta melkein teelusikallisen, eikä tullut mitään ongelmia. Join tänään uuden samanlaisen sekoituksen ja toivon mukaan tilanne pysyy samanlaisena.

Olen erehtynyt ennenkin näiden juttujen kanssa, eli totuuden tietää oikeastaan vasta muutaman päivän päästä. Jotain edistystä on silti tapahtunut, sillä ennen olisin mennyt aivan tukkoon pienemmästäkin määrästä.

Ei mitään mullistavaa, mutta pieni voitto tämäkin. Olen aina pitänyt mausteisesta ruoasta ja tulisten ruokien pois jättäminen oli myös ikävä menetys muiden rinnalla.

Tässä vielä reseptini tuliselle kaakaolle:

Tarvitset:

  • Ison mukin
  • 1-2 rkl raakakaakaojauhetta (jos tykkäät tosi tummasta suklaasta, laita 2 rkl)
  • 1 tl kookossokeria (tai oman maun mukaan)
  • ripaus - ½ tl cayannepippuria tai jotain muuta tulista paprikamaustetta
  • loraus kookosmaitoa (laita ensin kuiva-aineet ja täytä sitten 1/4 tai 1/3 mukista)
  • kuumaa vettä (kaada muiden ainesten päälle ja sekoita)


Lopputuloksena ei ole kahvilasta saatava hemmottelukaakao, johon laitetaan vaahtokarkkeja ja kermavaahtoa, mutta se ajaa asiansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti