maanantai 16. maaliskuuta 2015

Tough Viking Kaisaniemen 2015 kartta julkaistu

Seuraavan Tough Vikingin kiskartta julkaistiin viime viikolla. 

Esteiden määrä on noussut muutamalla viime vuoteen nähden, mutta radan pituus on edelleen 12 km.

Uusia esteitä ovat mm. King of the Hill pyramidikiipeily (mitä se sitten käytännössä tarkoittaakaan) ja Roman Rings, jossa heilutellaan itseä käsien varassa renkaasta toiseen. Mukana on myös seitsemän metrin köysikiipeily ja negatiivisia seinäesteitä.


Kartalla on lisäksi pilviverhon taakse piilotettuja esteitä, joista tiedetään vain nimi ja ehkä jonkinlainen salaperäinen kuvaus. Coastal Rangers ja Special Forces -esteet ovat Tough Viking -sivuston mukaan Puolustusvoimien suunnittelemia. Coastal Rangers on veden päällä, joten kastumisen vaara on varmasti olemassa. Special Forces on myös rannan tuntumassa, mutta nimi on sen verran geneerinen, että siitä ei pysty päättelemään paljoa.

Voisiko The Bridge olla jotain tällaista?
The Bridge on nimensä mukaisesti luultavasti jonkinlainen silta, mutta se on "fyysisesti ja psyykkisesti haastava". Veikkaisin, että jotain pelottavaa ja rankkaa olisi luvassa. Ehkä tasapainottelua tai käsien varassa roikkuen etenemistä? Jonkinlainen slack-line, jossa saa käyttää myös käsiä?

Täytyy sanoa, että vaikeustaso on kohonnut ihan kiitettävästi viime vuodesta, vaikka en mukana itse ollutkaan. Kartasta kuitenkin jo näkee, että useammat esteet alkavat olla jo oikeasti haastavia. Esteiden järjestys on myös muuttunut, joten aloittamani kirjoitussarja rataan valmistautumisesta ei alkanut ihan oikeassa järjestyksessä.

Tough Vikingin sivustolla sanotaan, että jokaisessa esteessä on kaksi vaikeustasoa, joista voi valita itselle sopivan vaihtoehdon. Tämä on minusta hyvä juttu, sillä täysin darwinistinen systeemi olisi aika masentavaa niille, jotka eivät pysty selvittämään vaikeita esteitä. Näin useampi pystyy saamaan onnistumisen fiiliksiä radasta!

Yläkehon voima ja hallinta tuntuu korostuvan näissä uusissa esteissä, etenkin kun mukaan on tullut renkaat ja vaikeammat monkeybarsit, joissa on nousuja ja laskuja. Köysikiipeilyssä ei tarvita niin paljon yläkehon voimaa, kuin voisi luulla. Hyvä jalkatyö on huomattavasti tärkeämpää, ellei sitten halua kiivetä pelkkien käsien varassa. Näistä lisää myöhemmissä kirjoituksissa.

Parin pääkameralla kuvatun Tough Viking juoksuvideon katsomisen jälkeen ajattelin, että rata on varmasti huomattavasti helpompi, kuin mitä olen ajatellut. Nyt uskon, että valmistautuminen on tärkeämpää. Haluan erityisesti, että roikkumista vaativat esteet menevät kunnialla läpi. Aion siis vahvistaa puristusvoimaani, sekä suorien käsien voimaa, joissa lapoja liikuttavat lihakset tekevät työn. Manic Runista viisastuneena aion käydä myös lenkeillä. Happi ei saa loppua!

Lappset on toteuttanut uudet monkeybarsit, joissa on etenemistä vaikeuttavia nousuja ja laskuja.

Mitä mieltä olet uudesta radasta? Onko haasteen lisääntyminen sinusta hyvä vai huono juttu? Jännittääkö joku este sinua erityisesti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti